Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ
4ήμερο Εορταστικό Πρόγραμμα
Την 29ην Ιουνίου εορτάζει και πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κτίσμα του 17ου αιώνα. Προσκαλούνται οι πιστοί να συμμετάσχουν στις κάτωθι λατρευτικές εκδηλώσεις:
α) Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ
β) Σάββατο 29 Ιουνίου και από ώρα 7:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο μετά Θείου Κηρύγματος. Αμέσως μετά στο προαύλιο της Μονής Αρτοκλασία και κόλυβα.
γ) Με την ευκαιρία της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός.
δ) Κυριακή 30 Ιουνίου και από ώρα 7:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων.
ε) Κυριακή 30 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. Παράκληση των Αγίων Αποστόλων και ακολούθως ο Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων.
στ) Δευτέρα 1η Ιουλίου και από ώρα 7:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί εις προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δαμιανού του Αναργύρου.
Η πρόσβαση προς την Ιερά Μονή είναι για όλα τα οχήματα ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα τεθούν για προσκύνηση Ιερά Λείψανα.
Ο Ηγούμενος

Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου